Izraelska vojska poslala pojačanje na granicu Gaze

Izraelska vojska je večeras rekla da je naredila raspoređivanje dodatnih vojnika na južnu granicu Izraela sa pojasom Gaze.

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2019.

22:48

Izraelska vojska poslala pojačanje na granicu Gaze
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Odluka je doneta iako je napeto zatišje prevladavalo danas nakon žestoke razmene vatre u noći između ponedeljka i utorka s ekstremistima Hamasa.

Kako je navedeno, posle konsultacija s bezbednosnim zvaničnicima, premijer Izraela Benjamin Netanjahu je odlučio da se pošalju dodatni pešadijski i artiljerijski bataljon kako bi se se pojačale snage oko palestinske enklave i da se pozove više rezervista, preneo je AP.

Prekogranični sukobi izbili su pošto je u ponedeljak ujutru jedna raketa ispaljena iz pojasa Gaze pala na kuću u centralnom Izraelu, ranivši sedmoro ludi

Hamas je danas rekao da je zahvaljujući egipatskom posredovanju postignut prekid vatre pošto se nasilje stišalo rano jutros, ali Izrael nije potvrdio dogovor.

Naprotiv, jedan anonimni zvaničnik je rekao da dogovora još nema i da sukobi mogu ponovo da izbiju svaki čas.

Izraelski mediji su potom javili da su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu na jugu zemlje ali još nema izveštaja o mogućim povredama i šteti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: