"Nemamo veze sa upadom u ambasadu Severne Koreje"

Vlada SAD nije imala ništa sa upadom u ambasadu Severne Koreje u Madridu, saopštio je portparol američkog Stejt departmenta Robert Paladino.

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2019.

21:56

Ilustracija: Thinkstock

Ranije danas, španski sud je optužio tri osobe poreklom iz SAD, Meksika i Južne Koreje, da su bili deo grupe od deset ljudi koji su upali u ambasadu Severne Koreje u Španiji u februaru ove godine.

Sudija Nacionalnog Suda Hose de la Mata danas je saopštio da su pronađeni dokazi o mnogim krivičnim delima, uključujući ulazak na privatan poosed, krađu, pretnje, povrede i druge, a koje je sprovela "kriminalna organizacija", prenosi AP. On je dodao da su počinioci ukradene dokumente ponudili američkom Federalnom istražnom birou (FBI).

Jedan od izvora agencije Rojters izjavio je da će sudija zatražiti istraženje osumnjičenih od SAD.

Agencija navodi da za sada nisu podignute optužnice.

Upad u ambasadu Severne Koreje dogodio se 22. februara, a počinioci su ukrali kompjutere i dokumenta nakon što su vezali osoblje ambasade.

Više grupa preuzelo je odgovornost za upad putem interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: