Bahrein i Kuvajt osudili odluku SAD

Bahrein i Kuvajt osudili su danas odluku SAD da priznaju suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni i pozvali na poštovanje međunarodnog prava.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.03.2019.

09:16

Bahrein i Kuvajt osudili odluku SAD
Foto: Tanjug/AP

"Ministarstvo spoljnih poslova Bahreina ponovno potvrđuje svoju poziciju da je Golanska visoravan arapska i sirijska teritorija, koju je Izrael okupirao u junu 1967. godine, kako to potvrđuju rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju ministarstva te zemlje, prenosi Rojters.

Slične vesti stižu iz Kuvajta, čije je Ministarstvo spoljnih poslova takođe izrazilo žaljenje povodom odluke SAD o ovoj spornoj teritoriji.

Izrael je zauzeo taj deo sirijske teritorije tokom bliskoistočnog rata 1967. godine, a SB UN usvojio je 1981. godine rezoluciju kojom se odluka Izraela da nametne svoje zakone, nadležnost i administraciju na okupiranoj Golanskoj visoravni proglašava ništavnom i bez međunarodnog pravnog efekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: