Kralj Jordana otkazao posetu Rumuniji, razljutila ga premijerka

Kralj Jordana Abdulah Drugi otkazao posetu Rumuniji u znak protesta jer je rumunska premijerka Vjorika Dančila podržala priznavanje Jerusalima kao prestonice.

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2019.

07:35

Kralj Jordana otkazao posetu Rumuniji, razljutila ga premijerka

Kraljevski Hašemitski sud saopštio je da ta odluka dolazi u vreme "solidarnosti sa Jerusalimom", prenosi AP navodeći da je kralj trebalo da poseti Rumuniju danas.

U nedelju Dančila je na konferenciji u Vašingtonu izjavila da će njena država preseliti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, a kasnije je pokušala da tu izjavu ublaži rekavši da je to njen lični stav.

Predsednik Rumunije Klaus Johanis izjavio je da je Dančila izjavama o premeštanju rumunske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim još jednom pokazala potpuno neznanje o spoljnoj politici i da takva odluka nije samo u nadležnosti rumunske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: