Brazil: Sudija naložio da se Temer pusti iz pritvora

Brazilski sudija Antonio Ivan Atije naredio je da se bivši predsednik te zemlje Mišel Temer, koji je uhapšen u četvrtak, pusti iz pritvora.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.03.2019.

00:30

Brazil: Sudija naložio da se Temer pusti iz pritvora
Foto: Thinkstock

Sudija je u presudi naveo da ne postoji potreba da se 78-ogodišnji Temer zadrži u pritvoru jer ne predstavlja rizik po istragu o optužbama za korupciju, koje su podnete protiv njega.

Brazilska policija nije saopštila kada će Temer biti oslobođen, prenosi AP. Rojters je ranije javio, pozivajući se na izvor iz kancelarije državnog tužioca Brazila, da je Temer uhapšen na osnovu optužbi vezanih za navodno uzimanje mita u vezi sa nuklearnom elektranom "Angra 3". Agencija je prethodno objavila da je Temer uhapšen u okviru opsežne antikorupcijske istrage poznate kao "Perionica".

Temer je bio na čelu države od 2016. do 2018. godine, tako što je preuzeo dužnost nakon smene bivše brazilske predsednica Dilme Rusef.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: