Kockanje na Kosovu zabranjeno narednih 10 godina

Privremene prištinske institucije usvojile su izmene i dopune zakona o igrama na sreću, kojima je predložena zabrana kockanja i zatvaranje svih kockarnica.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.03.2019.

18:07

Kockanje na Kosovu zabranjeno narednih 10 godina
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Izmene su usvojene nakon dva ubistva koja su se dogodila u dve kockarnice prošle sedmice, a odnose se na sledećih 10 godina.

Haradinaj je novinarima, nakon sednice vlade, rekao da je njegov kabinet samo prihvatio zahtev parlamenta o zabrani kockanja i zatvaranju kockarnica na kosovskoj teritoriji.

"Mi sprovodimo zahtev skupštine. Zahtev je bio da vlada zabrani kockanje na period od 10 godina i sve igre na sreću su zabranjene“, rekao je Haradinaj.

Podsetio je da je skupština zahtev vladi uputila na predlog najuticajnieg opozicionog Demokratskog saveza Kosova.

Najavio je da će vlada parlamentu u narednih 30 dana dostaviti izmenjeni zakon kojim će ta zabrana biti ozakonjena, prenela je Koha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: