Američka ambasada: Tači da odmah imenuje članove CIK

Ambasada SAD u Prištini saopštila je da je zabrinuta zbog kašnjenja u imenovanju članova Centralne izborne komisije, čime se sprečava funkcionisanje institucije

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.03.2019.

13:49

Američka ambasada: Tači da odmah imenuje članove CIK
Foto: Thinkstock

Američka ambasada je pozvala predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da odmah imenuje nove članove.

U saopštenju se navodi da je Ambasada SAD zabrinuta duže od godinu dana zbog neimenovanja 10 članova Centralne izborne komisije jer je to, kako navode, onemogućilo komisiju da obavlja svoje osnovne funkcije, prenela je prištinska Koha.

"Više od 30 članova skupština opština i poslanik Skupštine Kosova nisu bili u mogućnosti da preuzmu dužnost zbog kašnjenja. Ovaj neuspeh je pojačao percepciju javnosti da je čak i jedna od najefikasnijih i najnepartijskih institucija podložna političkom uplitanju", navodi se u saopštenju Ambasade.

Iz Ambasade SAD pozvali su Tačija da odmah imenuje članove komisije kako bi se ovoj instituciji vratila mogućnost da radi pouzdano i u korist kosovskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: