Pretučen Amerikanac u Herceg Novom, "Više se ne vraćam u Crnu Goru"

Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak uveče u jednom prolazu u centru Herceg Novog, pišu podgoričke Vijesti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.03.2019.

12:57

Pretučen Amerikanac u Herceg Novom,
Ilustracija: Freeimages.com

Zbog napada, Sigalov kaže da je ogorčen i tvrdi da se u Crnoj Gori ne oseća sigurno i da se u nju više nikada neće vratiti.

“Moja devojka Sabrina Hajek i ja u petak smo stigli u Herceg Novi i vrlo brzo našli apartman koji smo prethodno rezervisali. Pošto smo se smestili, izašli smo nekoliko puta u grad. Uvek smo koristili isti put - stepenište, jer je na Gugl mapsu pokazivalo da je to najkraći put do centra grada”, priča Sigalov.

Na povratku iz prodavnice, u petak oko 20 sati, nepoznati muškarac na stepeništu počeo je da viče na njih.

“Pričao je na crnogorskom i koliko sam ga shvatio, jer sam u Srbiji pohađao kurs jezika, tvrdio je da ne smem da koristim to stepenište, jer je privatno vlasništvo. Pokazao sam mu ključeve i pokušao da objasnim da sam smješten u apartmanu na dvadesetak metara od mesta gde smo stajali i da je na Gugl mapsu stepenište označeno kao slobodan, javni prolaz", ispričao je Sigalov.

U daljoj priči Sigalov kaže da se čovek tada još više iznervirao i počeo da psuje, a onda je mlađi čovek, za kojeg je kasnije saznao da mu je sin, ušao u kuću i vratio se sa palicom kojom ga je udarao po glavi i telu.

"Pale su mi naočare, a taj stariji čovek me je pljunuo. 'Ovo je Crna Gora, nije Amerika', vikao je čovek. Nisam se branio, samo sam pokušavao da se zaštitim od udaraca”, tvrdi Sigalov.

Za to vreme njegova devojka je, kaže, zvala pomoć, ali se niko nije odzivao na poziv.

Ugrabili su pogodan trenutak i pobegli do ulice a potom utrčali u kafić, odakle su pozvali broj 122 i dobili instrukcije da odu u policiju i prijave slučaj, rekao je.

Sigalov je ispričao da je u Centru bezbednosti Herceg Novi, na fotografijama koje mu je pokazao inspektor, prepoznao napadače i tada su mu rekli da je reč “o ocu i sinu koji imaju kriminalni dosije”.

Nakon toga i medicinski je zbrinut.

Tvrdi da su ga u policiji tada obavestili da će u ponedeljak dati iskaz tužiocu u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

Kada se, međutim, Sigalov juče pojavio u sudu, rekli su mu da će biti saslušan u sredu. “Vijestima” je nezvanično potvrđeno da je tužiteljka odsutna zbog smrtnog slučaja u porodici.

"Ne mogu da čekam do srede, jer se osećam ugroženo. U utorak idemo u Dubrovnik. Moji se napadači slobodno kreću i strahujem da bih ponovo mogao biti pretučen. Čuo sam za korupciju u vašem sudstvu i policiji i zato se plašim da će, kada napustim Crnu Goru, sve biti zataškano”, kaže Sigalov.

Njegova devojka tvrdi da im je njen rođak, koji je visoki oficir u američkoj vojsci, savetovao da zbog bezbednosti odmah napuste Crnu Goru.

Sigalov je o svemu obavestio i američku ambasadu u Podgorici.

“U obilasku ovog dela Evrope, želja nam je bila da vidimo i Crnu Goru, jer smo čuli o lepotama njenog mora, plaža... Trebalo je da ostanemo do 29. marta i da se ponovo vratimo na leto, ali to posle svega što mi se desilo - sigurno neću”, poručio je Sigalov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: