Finska: Snimak sa čudovištem ne podstiče nasilje

Predsednik "Stranke Finaca" Jusi Hala-aho kaže da video prikazan u kampanji koji prikazuje čudovište kako preti političaru, ne predstavlja podsticaj za nasilje.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.03.2019.

22:20

Finska: Snimak sa čudovištem ne podstiče nasilje
Foto: jogg2002/depositphoto

"Stranka Finaca" je emitovala sminak samo četiri dana pre pokušaja napada na ministra spoljnih poslova Finske Tima Soinija, preneo je Rojters.

Napad se dogodio u nedelju, na skupu u blizini Helsinkija, od strane čoveka koji je na sebi imao logo jedne desničarske anti-imigrantske organizacije.

Snimak prikazuje čudovište koje narator opisuje kao otelovljenje narodnog gneva, koje kidnapuje neimenovanog korumpiranog lidera, i tera ga da se pokaje za svoja dela.

Na samom kraju snimka Jusi Hala-aho, koji je zastupnik anti migrantske politike, direktno se obraća građanima: "Ako želite promene, glasajte za promene. Koristite svoju moć".

On je za sam napad rekao da je u pitanju događaj za žaljenje. Partija Finaca je na izborima 2015. godine osvojila 17,7 odsto glasova i po prvi put je postala deo vladajuće koalicije. Politički motivisano nasilje je retko u Finskoj, u kojoj se političari, uključujući i ministre, često kreću bez obezbeđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: