Venecuela je ponovo u mraku

Karakas -- U većem delu Venecuele je ponovo nestala struja a među pogođenim područjima je glavni grad Karakas, javila je agencija Frans pres s mesta zbivanja.

Izvor: Beta/AFP
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Nataca Pisarenko
Foto: Tanjug/AP/Nataca Pisarenko

Agencija dodaje da se veliki nestanak struje već dogodio 7. marta.

Struja je nestala u 13.20 po lokalnom vremenu u većem delu Karakasa, a prema izjavama građana na društvenim mrežama, električne energije nema u nekoliko gradova na zapadu Venecuele, kao i na području u blizini granice sa Kolumbijom.

Vlada venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura osudila je novi "napad" na glavnu elektranu u zemlji Guri koja se nalazi na jugu smatrajući da je to razlog zbog koga su dve trećine zemlje ponovo ostale bez struje.

"Bili smo žrtve napada na sistem proizvodnje i distribucije struje, konkrentnije na centralu Guri", rekao je u televizijskoj izjavi ministar informisanja Horhe Rodrigez.

U većem delu Venecuele je danas ponovo nestala struja a među pogođenim područjima je glavni grad Karakas, javila je agencija Frans pres sa lica mesta i dodala da se veliki nestanak struje već dogodio 7. marta.

Struja je nestala u 13.20 po lokalnom vremenu u većem delu Karakasa a prema izjavama građana na društvenim mrežama, električne energije nema u nekoliko gradova na zapadu Venecuele, kao i na području u blizini granice sa Kolumbijom.

Građani su prijavili nestabilnu struju, koja nestane pa se kratko vrati u mnogim drugim područjima. Venecuela se tek oporavila od velikog nestanka struje koji je trajao od 7. do 14. marta. To je tada dovelo do brojnih teškoća u komunikaciji, distribuciji vode i goriva ali i u snabdevanju hrane.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je optužio SAD za hakerski napad na glavnu elektranu u zemlji, dok su posmatrači rekli da se kvar desio zbog nedostatka investicija i lošeg održavanja postojeće infrastrukture.

Svet

strana 1 od 376 idi na stranu