"Igor Srbin" dobio doživotnu kaznu zatvora u Italiji

Srbin Norbert Feher, poznat kao Igor Vaclavić ili "Igor Srbin" ili "Igor Rus" dobio je doživotnu kaznu zatvora za ubistvo.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.03.2019.

17:00

Foto: Thinkstock

On je osuđen za ubistvo barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 1. i 8. aprila 2017. u provincijama Bolonja i Ferara.

On je 30. januara saopštio sudu u Bolonji preko video-linka iz pritvora u Saragosi da je pucao na svoje dve italijanske žrtve "jer su oni za mene bili policajci i morao sam da ih oborim", prenela je Ansa.

Feher je pritom mislio na navodno ubistvo Verija 8. aprila i pokušaj ubistva lokalnog policajca koji je bio u patroli sa Verijem u blizini Ferare tog dana Markom Ravaljijom, koji je ozbiljno povređen.

On je rekao da ima kodeks da nikada ne izdaje svoje prijatelje, misleći na ljude koji mu pomažu dok je u bekstvu.

"Morao sam da slomim sve na svom putu", rekao je Feher i dodao da se vratio u Španiju po svoju Bibliju.

Feher je optužen prošlog aprila za ubistvo barmena Davidea Fabrija i Verija kod Bolonje i Ferare aprila 2017.

Na zahtev tužioca, Feher je naveo da je koristio najmanje šest pseudonima.

Optužen je za 11 zločina uključujući ubistvo, naveo je izvor iz suda.

Feher se nalazi u zatvoru u Saragosi u Španiji gde je optužen za još tri ubistva koje je počinio pre nego što je uhapšen decembra 2017. godine.

On je priznao dva ubistva u Italiji i tri u Španiji pred španskim sudijom sredinom decembra 2017, ali je odbio da odgovara na pitanja italijanskih tužilaca pozivajući se na pravo da ćuti.

Feher (37) je uhapšen 15. decembra nakon pucnjave u kojoj su tri ubijene osobe, uključujući dva člana španske Civilne policije.

Igor Vaclavić, koji je rođen u Srbiji 1981. godine, kaže da je koristio 18 različitih identiteta u osam država.

On je rekao da je stigao u Španiju septembra 2017. i pristao da mu bude suđeno u Italiji za zločine za koje je tamo optužen.

Španija je saopštila da ga neće izručiti Italiji dok ne bude odgovarao za zločine koje je počinio u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: