Haradinaj smenio Mikićevu zbog objave o NATO bombardovanju

Zamenica ministra pravde Vesna Mikić iz Srpske liste smenjena je sa ove pozicije zbog objave na Fejsbuku o NATO bombardovanju, prenosi Kosev.

Izvor: Kossev

Ponedeljak, 25.03.2019.

13:11

Haradinaj smenio Mikićevu zbog objave o NATO bombardovanju
Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Nakon što je juče na svom profilu na Fejsbuku napisala da je NATO kampanja protiv SR Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, te da je NATO izvršio namerni genocid, zamenica ministra pravde u Vladi Kosova Vesna Mikić razrešena je danas dužnosti.

"Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namerno planiran genocid od strane NATO alijanse", objava je koja je bila povod za ovakvu odluku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Po objavljivanju ovog statusa, jedna od poslanica PDK u Skupštini Kosova, Ganimete Musliju, zatražila je od kosovskog premijera da je razreši dužnosti, što se i dogodilo na današnjoj sednici Vlade Kosova.

"U Vladi i institucijama Republike Kosovo, nema mesta za individualnost, bez obzira na etničku pripadnost, kao ni nipodaštavaje zajedničkih evro-atlantskih vrednosti. Posebno imajući u vidu da je država Kosovo stvorena upravo na ovim vrednostima. Izjava zamenice ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, po kojoj je NATO bombardovanje bilo genocid nad državom i srpskim narodom je neprihvatljiva i predstavlja govor mržnje, koji je sankcionisan Ustavom i zakonom. Stoga, sam danas razrešio dužnosti zamenicu ministra Mikić", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Mikić je druga funkcionerka Srpske liste u Vladi Kosova koja je ove godine razrešena dužnosti, pre nje je početkom februara smenjen i ministar poljoprivrede Nenad Rikalo.

"Smena Mikićeve dokaz da su Haradinaju potrebni poslušni"

Kancelarija sa KiM saopštila je da je smena Vesne Mikić sa mesta zamenika ministra pravde u privremenim institucijama samouprave u Prištini još jedan je dokaz da su Ramušu Haradinaju potrebni isključivo poslušni i podobni Srbi, i da se političkim predstavnicima srpskog naroda na samoproglašenom Kosovu negira svako pravo na drugačije mišljenje.

"Time što je agresiju na srpski narod nazvala genocidom, a albanske separatiste teroristima, Vesna Mikić je iznela preovlađujuće mišLjenje u srpskom narodu", navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da Haradinaj i njegovi saradnici mogu da otkriju još desetine spomenika agresorima i teroristima, ali srpski narod neće primorati da poštuje one koji su mu nezasluženo naneli zlo.

"Na servilnost srpskih političkih predstavnika u pokušajima da se agresija NATO predstavi kao nekakav čin čovekoLjubLja a decoubice kao altruisti, Haradinaj ne može i nikada neće moći da računa", poručili su iz Kancelarije za KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: