Jovanović tvrdi da ni danas ne shvatamo pouke bombardovanja

Lider LDP Čedomir Jovanović smatra da su okupljanja u Nišu i KG pokazala da i dalje ne razumemo kako smo se našli u situaciji da se konfrontiramo sa svetom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.03.2019.

19:48

Jovanović tvrdi da ni danas ne shvatamo pouke bombardovanja
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

On navodi da je na politiku koju smo vodili devedesetih godina, te 1999. godine svet odgovorio surovim bombardovanjem, i sam gazeći međunarodno pravo i Povelju Ujedinjenih nacija i taj potez poredi sa načinom, na koji smo, kako tvrdi, "mi uradili u Srebrenici, koja je bila zaštićena zona UN, zbog čega su stradali civili, žene, deca, stari".

On tvrdi da "kosovska mitomanija", kako je nazvao atmosferu na državnom obeležavanju tog dana i slična ikonografija u Kragujevcu na skupu Vojnog sindikata, nisu ništa drugo nego "zajednička poruka da je i dalje živa i snažna politika koja nas je već jednom odvela u pakao".

Jovanović u saopštenju navodi da nema potrebe da patrijarh iz Niša govori, kako on kaže, šta moramo da branimo, niti da Milorad Dodik "priziva nove ratove svojim neodgovornim porukama".

Lider LDP istovremeno tvrdi da "predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji vodi ovu državu i dalje jednom nogom želi u Evropu, a drugom nogom i dalje stoji na istom onom mestu zbog kojeg smo već jednom platili strašnu cenu stradanja"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: