"Izbori u junu ili na proleće 2020."

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je da nije donesena konačna odluka o vanrednim parlamentarnim izborima. Izbori ili u junu ili na proleće 2020.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.03.2019.

19:11

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Vučić je rekao da konačna odluka nije donesena, ali da smo bliže njihovom raspisivanju nego što je to bilo ranije.

"Predsedništvo SNS je bilo za, sa jednim uzdržanim glasom – mojim", rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Kako je rekao, izbori će biti ili u junu ove godine ili na proleće 2020.

"Izbori neće biti na jesen, a sigurno je da smo im sada znatno bliže nego pre", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je najavio da 1. septembra počinju unutarstranački izbori u SNS, koji će biti okončani pre kraja godine.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić dobio je jednoglasnu podršku Predsedništva stranke da ne ulazi u razgovore sa liderima SzS Đilasom, Jeremićem i Obradovićem.

“Pristojna Srbija neće nasilje”, istakao je Vučić.

SNS, kako je preneo rukovodstvu stranke, mora biti najodgovornija.

"Ne smemo da uđemo u žrvanj političkog nasilja, u koji nastoje da nas uvuku politički protivnici s fašistom Boškom Obradovićem na čelu", rekao je Vučić.

"Nijedan njihov zahtev neću da prihvatim. Ostaje da me ubiju. Šta je treće rešenje? Nema treće varijante", rekao je Vučić.

Konačna odluka o izborima nije doneta, jer je, kako je objasnio, na glasanju Predsedništvo bilo za, sa jednim, njegovim, uzdržanim glasom. Vučić je najavio da će sa kampanjom Budućnost Srbije 19. aprila doći u Beograd, a posle toga ide i u Čačak.

Nasilje, ponovio je, neće dozvoliti, a nezabeleženo je u svetu ono što fašista Obradović i tajkuni Đilas i Jeremić najavljuju, uključujući blokade, onemogućavanje gradskih funkcionera da idu na posao i slično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: