"Veće su šanse da na izbore izađemo posle leta" VIDEO

Veće su šanse da na izbore izađemo posle leta nego da budu održani tokom proleća, kaže za TV Prva Bojan Klačar, izvršni direktor CESID-a.

Izvor: Prva

Ponedeljak, 25.03.2019.

10:25

Foto: Screenshot/Prva

Objašnjavajući razloge za to, Klačar navodi da se ne vidi napredak oko Kosova koji bi mogao da ubrza dinamiku oko izbora, kao i to da je "opozicija zauzela čvrst stav o bojkotu izbora, što nije dobro rešenje za SNS".

On dodaje i da bi pre izbora trebalo da bude uspostavljena neka vrsta dijaloga između vlasti i opozicije.

Kako kaže, "vlast i opozicija se trenutno ne slažu apsolutno ni oko čega ni, pa ni oko izbora".

"Jedino oko čega deluje da se slažu je neka vrsta negativnog odnosa prema izvršiteljima", kaže Klačar i dodaje da "opozicija u ovom trenutku misli da se podsticanjem razlika između njih i Aleksandra Vučića jasno distancira i jača svoj kor biračkog tela".

On objašnjava i da je to samo delimično uspešno, jer Vučić ima i visoku popularnost i odličan rejting, kao i da je koalicija koju predvodi SNS već duže vreme stabilna iznad 50 odsto, da je SPS stabilan sa rejtingom oko 10 odsto i kreće se do 11-12 odsto.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: