Tužilac: Tramp i saradnici nisu sarađivali sa Rusima

Istraga specijalnog tužioca Roberta Malera pokazala je da izborni štab predsednika Donalda Trampa nije sarađivao sa Rusima tokom kampanje za predsedničke izbore

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2019.

22:30

Tužilac: Tramp i saradnici nisu sarađivali sa Rusima
Foto: Tanjug/AP/Jon Elswick

Nalazi istrage, koje je američko Ministarstvo pravde predstavilo večeras pred Kongresom, ukazuju da ni Tramp, kao ni njegovi saradnici, nisu sarađivali sa Rusijom tokom predsedničkih izbora u SAD 2016. godine, prenosi AP.

U toku dvogodišnje istrage specijalnog tužioca Roberta Malera o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine izdato je više od 2.800 sudskih naloga za svedočenje i sprovedeno gotovo 500 pretresa.

To se navodi u pismu državnog tužioca SAD Vilijema Bara, koje je uputio američkom Kongresu, u kome je sumirao nalaze Malerovog konačnog izveštaja.

Kako se precizira, Maler je radio zajedno sa 19 pravnika, kojima je pomagalo 40 analitičara, agenata i članova ostalog osoblja američkog Federalnog istražnog biroa (FBI), prenosi AP.

Nalazi ukazuju da je u toku istrage intervjuisano oko 500 svedoka.

Bar je, u istom pismu Kongresu, napisanom na četiri stranice, istakao da izborni štab predsednika Donalda Trampa nije sarađivao sa Rusima tokom kampanje 2016. godine.

Pored toga, dodaje je, Bar, Malerova istraga "nije dovoljna da bi se ustanovila" opstrukcija pravde od strane predsednika SAD, pa je Maler to prepustio Ministarstvu pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: