Rampa: Mandiću i Kneževiću onemogućen odlazak u Srbiju

Liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću je na graničnom prelazu Rožaje onemogućeno da napuste teritoriju Crne Gore.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.03.2019.

19:35

Rampa:  Mandiću i Kneževiću onemogućen odlazak u Srbiju
Depositphotos/AlexanderMils

Mandić i Knežević je trebalo da u Nišu prisustvuju obeležavanju 20 godina od NATO bombardovanja na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je iz tog političkog saveza, prenosi RTCG.

Iz DF su kazali da, iako je rešenjem Višeg suda Mandiću i Kneževiću dozvoljeno da sa ličnom kartom mogu napuštati teritoriju Crne Gore, današnjom brutalnom opstrukcijom Ministarstva unutrašnjih poslova poslata jasna poruka da oni ne smeju da budu u Srbiji.

Iz tog saveza su naveli da policajcu, koji se predstavio kao glavni na tom graničnom prelazu, nije značilo ništa to što je u sistemu jasno prepoznao da su Mandić i Knežević nedavno već dva puta napuštali Crnu Goru i vraćali se.

"Već je nakon odluke da se Mandić vrati nazad ''iznenada'' imao rezultate provere i rekao da mogu slobodno da nastave put za Srbiju. Bilo je očigledno - da su lideri DF odlučili da čekaju da bi to potrajalo više sati i tek kad bi odlučili da se vraćaju nazad sačekao bi ih isti dogovoreni scenario", navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da takav odnos crnogorskog režima prema dvojici lidera opozicionih parlamentarnih stranaka i političkim predstavnicima srpskog naroda najbolje govori o karakteru i bahatosti totalitarne države, “koja je čak i na današnji dan učinila sve u cilju pokušaja da obezvredi i opogani svetla i bolna sećanja na brojne nevine žrtve NATO agresije".

"Vreme će vrlo brzo pokazati da li se ovom bednom i siledžijskom akcijom pokušaja poniženja lidera DF upravljalo iz samih Rožaja ili iz Podgorice iz kabineta ministra (Mevludina) Nuhodžića", poručili su iz DF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: