"NATO intervenciju CG nije želela, niti je do nje dovela"

Premijer Crne Gore Duško Marković kaže da Crna Gora, kao nezavisna država, deo velike evroatlantske porodice i buduća članica EU, o budućnosti odlučuje sama.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.03.2019.

11:19

Foto: Thinkstock

On je to izjavio povodom 20. godišnjice intervencije NATO-a dodavši da se s pijetetom seća nedužnih žrtava intervencije iz vremena kada nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala.

"Navršava se dvadeset godina od intervencije Severnoatlantskog saveza u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Tada je na severu Crne Gore, u Murinu, tragično stradalo šest nedužnih civila, medu njima i troje dece. Država Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve. Intervenciju Severnoatlantskog saveza 1999. godine, Crna Gora nije želela niti je do nje dovela. Crna Gora je tada bila deo druge države i deo sistema u kojem nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala", poručio je crnogorski premijer u obraćanju javnosti, prenosi RTCG.

Marković je dodao da uz izražavanje pijeteta prema stradalima i prisecanje na teško vreme upućuje građanima poruke za budućnost.

"Naša zemlja već pripada Evropi i njenim vrednostima - vladavine prava, građanskih i ekonomskih sloboda i poštovanja ljudskog dostojanstva. Zato kada se prisećamo ovih tragičnih dešavanja, više nego ikada treba da smo svesni važnosti jedinstva i sloge. Možemo imati različita mišljenja, ali očuvanje naših temeljnih vrednosti i solidarnosti među nama su principi koji treba da nas podstiču da svakoga dana doprinosimo napretku naše zemlje", zaključio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: