"Neću dozvoliti da se na Drini uspostavi NATO granica"

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je NATO 1999. načinio stravični zločin agresije prema Srbiji, ali i RS i da to ne može da oprosti.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.03.2019.

20:55

Tanjug, Dimitrije Goll

Dodik je rekao da je to bilo nepravedno, nepošteno i da Srbija treba da bude ujedinjena i sa njom svi Srbi izvan Srbije.

"Šteta koju su naneli je ogromna, civilizacijska, a nisu smatrali da treba da se izvine. Nisam od onih koji će im to ikad oprostiti, i neću biti spreman da pređem preko toga. Obavljajući dužnosti, ali i kada budem običan čovek, imaću u sebi neoprostivo i tužno sećanje na te dane kad su i Republici Srpskoj i Srbiji naneti tako teški gubici", rekao je on.

Stravična stradanja i bombardovanje Srbije i RS bili su deo zločinačkog plana NATO i Zapada koji su nas tada svrstali na stranu loših kojima treba načiniti štetu.

"Danas znamo da je NATO agresija dugo pripremana i znamo, po posledicama, da i danas traje", rekao je on.

Kako je dodao, bilo bi dobro da su oni koji su bili na vlasti pre Aleksandra Vučića, i to nazivali kampanjom, danas ovde da ojačaju snagu Srbije, a ne da ignorišu tešku stradalničku istoriju našeg naroda.

"Danas problem Kosova nije rešen i bombe nisu bile odlučujući politički faktor da se to pitanje reši. Opet zahvaljući sadašnjoj vlasti, ponovo je to pitanje na dnevnom redu, teško, bolno, u nekorektnim okolnostima, u kojim je taj isti svet opet protiv Srba u pokušaju da ih pridobiju da priznaju Kosovo. Zato je važno da Srbija bude okupljena i svi mi oko Srbije. Treba dati snagu Vučiću i njegovoj pregovarčkoj poziciji i svemu što danas čini i pokušava da od Srbije načini. Slobodno nebo, plave boje koje simbolizuje slobodu", poručio je Dodik.

Snaga Srbije je, kaže, u snazi države, njegovog predsednika, vlade, demokratije.

"Treba se vratiti u legalni sistem državnog odlučivanja i vlasti, ne pokazivati nestrpljenje. Izbori su mesto za odlučivanje o snazi Srbije", poručio je Dodik.

On je istakao da danas, kada je izložen zahtevima da se BiH učlani i pođe putem NATO saveza, jasno kaže da to on to ne može i neće da prihvati.

"Neću zato što Srbija može da bude u NATO. Ja ne mogu i neću nikada da dozvolim da se uspostavi granica na Drini koja će biti NATO granica, kojom ćemo ponovo biti razdvojeni", podvukao je Dodik.

On je rekao da su naredne godine i decenije godine "našeg narodnog i nacionalnog okupljanja i ujedinjenja".

"Verujem da će i drugima to postati jasno, jer drugog puta nema. Zašto drugi mogu da imaju svoje države, a Srbi ne mogu da imaju jedinstvenu državu", konstatovao je Dodik.

Dodao je da je BiH nije moguća, jer je rezultat ideologije i politike koja je bombardovala Srbe i u RS i u BiH.

"Neka su prokleti svi oni koji su doneli odluku i učestvovali u ubistvu male Milice Rakić i sve dece u RS i Srbiji. Živela RS, živela Srbija srpski narod, gde god se našao", poručio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: