POKS: Srbija da tuži odgovorne za bombardovanje

Pokret obnove Kraljevine Srbije smatra da država treba da pokrene postupak pred međunarodnim sudom protiv svih odgovornih za bombardovanje SRJ 1999. godine.

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2019.

15:27

POKS: Srbija da tuži odgovorne za bombardovanje
EPA-EFE/Dejan_Tasic

Predsednik POKS-a Žika Gojković u saopštenju ukazuje da ni 20 godina od zločinačke NATO agresije još niko nije odgovarao za ubijanje civila i uništavanje imovine.

"Srbija je bombardovana bez odluke Saveta bezbednosti UN i protivno međunarodnom pravu. Treba da tuži odgovorne za donošenje odluke o bombardovanju, a pre svih Bila Klintona koji snosi najveću odgovornost", poručio je Gojković.

POKS apeluje i na Ministarstvo odbrane i Centar za razminiranje da pokrenu akciju kompletnog čišćenja teritorije Srbije od zaostalih bombi iz NATO bombardovanja.

Kako navode, mnoge bombe iz 1999. godine su ostale neaktivirane i još uvek ugrožavaju zdravlje ljudi u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: