Radojičić: Najtužniji početak proleća bio je 1999.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je 24. marta 1999. godine bio najtužniji početak proleća u istoriji Beograda i Srbije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.03.2019.

10:58

Radojičić: Najtužniji početak proleća bio je 1999.
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je dodao da ni nakon 20 godina od početka NATO agresije tuga i bol za nedužno stradalim građanima ne prestaje.

"Bol, tuga i sećanje na tragediju kod nas su prisutni i dalje i nikada neće izbledeti. Dodatnu patnju izaziva i to što ni nakon 20 godina za ovaj kukavički i zločinački čin bombardovanja gradova i civilnih objekata niko nije odgovarao ni po komandnoj ni po individualnoj odgovornosti, niti je bilo čija krivica utvrđivana", rekao Radojičić.

"To je bio najtužniji početak proleća u istoriji našeg grada i naše zemlje", ocenio je Radojičić i istakao da se ni "nakon toliko godina ne može naći opravdanje zašto razorena infrastruktura grada i države nije bila dovoljna agresorima, već su se obrusili i na nedužno stanovništvo".

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da su "u NATO agresiji žrtve nažalost bila i deca, kao i omladina koja je tek stasavala".

"Sećamo se trogodišnje Milice Rakić iz Batajnice, devetomesečne bebe Bojane Tošović, dvogodišnjeg Marka Simića iz Novog Pazara, petnestogodišnje Sanje Milenković, a zločinacki napad ugasio je živote i maturanata gimnazije Milana Iganjtovića i Gordane Nikolić. Stradanje dece ostavilo je nesagledive posledice na našu zemlju", rekao je beogradski gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: