Kijev: Oko 5.000 desničara protestovalo zbog korupcije

Oko 5.000 nacionalista protestovalo je u glavnom gradu Ukrajine, tražeći hapšenja zbog korupcije u odbrambenoj industriji.

Izvor: Beta/AP

Subota, 23.03.2019.

22:37

Kijev: Oko 5.000 desničara protestovalo zbog korupcije
Ilustracija: Thinkstock

Današnji protest u Kijevu najnoviji je u nizu višenedeljnih demonstracija pristalica krajnje desnice, čiji je fokus na korupciji.

Prema rezultatima novinarske istrage, objavljenim u februaru, neke ličnosti bliske ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku učestvovale su u navodnoj proneveri u ukrajinskoj vojnoj industriji, a tom šemom bila je obuhvaćena i fabrika koju je kontrolisao Porošenko.

To je postala glavna tema vruće kampanje za predsedničke izbore 31. marta.

Porošenko se kandidovao za drugi petogodišnji mandat, ali njegove šanse smanjuju duboka recesija, sveprisutna korupcija i rat protiv proruskih separatista na istoku zemlje u kojem je od 2014. poginulo oko 13.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: