"To je bila NATO agresija i mi to umemo da kažemo"

Ono što se dogodilo 1999. godine je bila agresija NATO, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Subota, 23.03.2019.

13:04

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je dodao da građani Srbije danas treba da budu sigurni u svoju budućnost, jer se zemlja oporavila u odnosu na to vreme, nezavisna je i neuporedivo snažnija ekonomski, ali i vojno.

Na pitanje novinara u Novom Sadu koja je njegova poruka povodom 20. godišnjice od početka bombardovanja, kao i kako komentariše to što je zgrada RTV srušena 3. maja na Međunarodni dan medija, Vučić je odgovorio: "Vole oni te simbole. Svako bira svoj odnos prema tome".

Kako kaže, ponosan je na činjenicu da već pet godina obeležavamo na svečan, ozbiljan način godišnjice NATO agresije, što sprovodimo i neku vrstu nacionalne konsolidacije, što se ne stidimo i ne plašimo da budemo žrtva i da kažemo da jesmo žrtva i da stvari nazovemo pravim imenom.

"Jer, ti isti su nas terali, i terali su sve naše medije, čak i državne, da to nazivaju NATO kampanjom, čak ne ni NATO bombardovanjem, nego kampanjom, kao da je to kampanja za izbore. To je NATO agresija i mi to umemo da kažemo", rekao je Vučić.

Kaže da je svakog 24. marta sa svojim narodom.

"I šaljem poruku da takve stvari nikada više ne smeju da se ponove, govorim da nam je potreban dobar i pristojan odnos sa NATO, da nikada Srbiju ne dovedemo u takvu poziciju. Ali, nam je takođe važno da ne zaboravimo zločine koje su nad našim narodom i decom počinili. Neko je uvek sa svojim narodom, neko ide tog dana u Vašington i to su različiti pristupi", kaže Vučić.

On je, ističe, izabran od strane našeg naroda. "Niko drugi me nije birao i neće birati i niko drugi Srbijom neće upravljati", dodao je.

"Srbija se od toga oporavila, nalazi se na evropskom putu, ali Srbija drži do sebe i nezavisna je i suverena zmelja, neuporedivo snažnija nego što je bila 1999. pre svega ekonomski , i po visini primanja, ali Srbija je danas snažnija danas i vojno, na šta sam veoma ponosan", naglašava on.

Poručio je da građani Srbije treba da budu sigurni u svoju budućnost. "Naše je da radimo, da čuvamo zemlju i brinemo i njenoj budućnosti", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: