Vučić o objavljivanju snimka iz pritvora

Predsednik Aleksandar Vučić odbacio je kao licemerne primedbe što je objavljen snimak iz pritvora.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.03.2019.

11:11

Vučić o objavljivanju snimka iz pritvora
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na snimku, koji je u petak objavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, vidi se da je učesnik protesta i upada u RTS prošlog vikenda Uroš Savić dobijao i hranu i vodu, iako je on tvrdio suprotno.

"Njemu je fašistički lider Boško Obradović rekao da kaže da nije ništa jeo i pio. A, kada pokažete ljudima da je jeo i pio, koliko je hteo, onda kažu - 'što si objavio te snimke'. A, da nije objavljeno, ispalo bi da su gladovali, da ih je neko mučio, da je neki Mengele u srpskoj policiji koji muči, šikanra... To je najgora vrsta licemerja", rekao je Vučić novinarima u Sremskoj Kamenici.

On je dodao da je Savić član Dveri, kao i da nisu svi privedeni članovi stranaka i politički aktivisti, ali da jesu oni koji su se pojavljivali u javnosti.

Katarina Tomašević, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za ljudske resurse MUP izjavila je da je za objavljivanje snimka postojao opravdan interes javnosti.

Ona je to izjavila povodom reagovanja iz Kancelarije Poverenika na objavljivanje snimka iz pritvora jednog od uhapšenih učesnika protesta.

"Interesantna je munjevita reakcija službenika Zlatka Petrovića, iz Kancelarije Poverenika, koji pokušava da skrene priču u smeru kršenja Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, u momentu kada je evidentan interes javnosti da se upozna sa činjenicama koje sramne i lažne optužbe na račun postupanja policije čine ništavnim", istakla je Tomaševićeva.

"Opozicija da kaže da li je za izbore ili želi da me ubije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da opozicija može da dođe na vlast samo na izborima ili može da ga ubije, a to što ne žele izbore, pošto ih narod neće, dovoljno govori da okupljanje nije okupljanja radi.

"Koji je to drugi način da se dokopaju vlasti osim da me ubiju i izbori? Bilo bi normalno da su izbori opcija, ali oni znaju da ih narod neće. Šta im ostaje kao druga opcija? Nemojte da lažete narod da vam je to nekakvo okupljanje", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu.

Istakao je da može da ih se okupi i 10.000 ili 20.000, ali da to ne znači da je promenjena vlast.

"Šta je smisao? Kažite ljudima: Ili hoćemo izbore ili da ga ubijemo. Ako hoćete da pričate o izbornim uslovima, pa oni su danas veoma nepovoljni za nas. Ali neću dalje ni da pričam o tome, već kada dođe vreme za izbore. Imaćemo Predsedništvo stranke u ponedaljk pa ćemo polako da razgovaramo o mnogim stvarima", naveo je Vučić.

On je izrazio uverenje da je Srbija pristojnih, normalnih, dobrih ljudi koji hoće da se bore za dolazak novih investicija, kao na primer Folksvagen, neuporedivo snažnija od onih koji bi da je rasture i vrate u pljačkaške 2000-te godine.

Tada, kako je rekao, nismo mogli ni da sanjamo o obnovi zgrade RTV, i drugih koje je srušio NATO i da se obnovi bilo šta u Novom Sadu, jer su oni koji su tada bili na vlasti milisli da su pare samo za njihov džep. Na pitanje novinara da li postoji i koliko je oštra polarizacija između Srbije koja gradi i Srbije koja ruši, Vučić kaže: "Moj posao je da se borim za investicije i da se borim za Srbiju koja radi i naporeduje, ali naš posao je i da se izborimo da Srbiju bilo ko ne sruši. Budite uvereni da ćemo u tom poslu uspeti, ma koliko neprijatnosti i problema nama to nosilo."

On je podsetio na nasilne proteste od prošle subote, navodeći da su lideri SzS milsili da ne postoji niko ko može da im se suprostavi u toj atmosferi, ali su se prevarili.

"Ima i hrabrijih od njih, a nisu siledžije i nasilnici i to je njihov najveći problem", ističe Vučić.

Podseća da su svojevremeno bile udarene novinarke Pink TV , a da se govorilo da su to glumile, pre toga je, kaže, napadnuta Mira Koičić iz RIK, potom su Maji Gojković zavrtali ruku, pa donosili vešala, pa su hteli da napadnu Dijanu Hrkalović samo zato što su očekivali drugačije rezultate izbora...

"Zato su bili potrebni nemiri i tako dolazite do toga da je normalno da neko razbija staklo kamiona i kaže: 'Vozi protiv policije' i nikom ništa. I još sole pamet politički, a udara s leđa policajca i čim se policajac okrene, on pobegne. Još nam drže pridike da je to budućnost Srbije i da su to najbolji ljudi", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: