MUP: Za objavljivanje snimka postojao interes javnosti

Katarina Tomašević, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za ljudske resurse MUP izjavila je da je za objavljivanje snimka postojao opravdan interes javnosti.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.03.2019.

10:54

MUP: Za objavljivanje snimka postojao interes javnosti
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Ona je to izjavila povodom reagovanja iz Kancelarije Poverenika na objavljivanje snimka iz pritvora jednog od uhapšenih učesnika protesta.

"Interesantna je munjevita reakcija službenika Zlatka Petrovića, iz Kancelarije Poverenika, koji pokušava da skrene priču u smeru kršenja Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, u momentu kada je evidentan interes javnosti da se upozna sa činjenicama koje sramne i lažne optužbe na račun postupanja policije čine ništavnim", istakla je Tomaševićeva.

Petrović je, prethodno, za televiziju N1, izjavio je da je "u pitanju klasičan primer nedozvoljene obrade podataka o ličnosti, odnosno kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti".

Katarina Tomašević je ocenila da se Petrović tome ujedno stavio u ulogu sudije i da presuđuje u postupku nadzora koji nije ni pokrenut, a u kom MUP ima više argumenata koji jasno pokazuju opravdanost objavljivanja snimka iz pritvora, nakon neistinitih optužbi jednog od privedenih, da mu policija 50 sati nije dala vodu i hranu, saopštio je MUP.

"U trenutku kada se pojavila tvrdnja da je u službenim prostorijama MUP-a došlo do kršenja prava zadržane osobe, više je nego opravdan interes javnosti da se upozna sa postupanjem i činjenicom da nijednog trenutka nije došlo do kršenja prava privedenog lica", naglasila je ona.

Član Pokreta Dveri Uroš Savić, jedan od uhapšenih proteklog vikenda, tvrdi da ga je u pritvoru policija prvo pretukla, a potom ostavila da "dehidrira", odnosno da je "proveo 50 sati bez vode i hrane".

Za razliku od njega, Stefan Novaković i Stefan Simić, koji su takode bili privedeni tokom vikenda, rekli su da je policija prema njima postupala korektno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: