Vučić: Presuda Karadžiću ne znači ukidanje Srpske

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da su potpuno neosnovana očekivanja da presuda Radovanu Karadžiću ima bilo kakve veze sa opstankom Republike Srpske.

Izvor: B92

Subota, 23.03.2019.

10:15

Vučić: Presuda Karadžiću ne znači ukidanje Srpske
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je istakao da neće biti nikakvog ukidanja Srpske.

Vučić je, nakon obilaska radova na zgradi RTV-a, u izjavi novinarima, rekao da je stav po tom pitanju izneo još posle prvostepene presude Karadžiću, i da ne vidi da se išta promenilo po tom pitanju.

“Tri su poruke ključne, a prva je da Srbija mora da gleda u budućnost i sopstveni razvoj, mora da razmišlja kako sebe i svoju snagu da izgradi. Političke snage nema bez ekonomske", rekao je Vučić.

Povodom reakcija iz regiona na presudu ratnom predsedniku RS koje su se ticale Srpske, a ne Karadžića, poručio je onima koji maštaju da presuda može da znači ukidanje RS, da je ona dejtonska i ustavna kategorija.

Vučić je istakao da kao predsednik Srbije, koja je garant Dejtonskog sporazuma, može da poruči da neće biti nikakvog ukidanja RS.

“To je centralno i najvažnije pitanje“, kazao je on.

Treća stvar, kako je dodao, je pitanje kakav je Haški tribunal, dodajući da je o tome govorio već bezbroj puta.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: