Onlajn peticija protiv Bregzita dobila tri miliona potpisa

Onlajn peticija u kojoj se od britanske Vlade traži da odustane od istupanja zemlje iz članstva u EU dobila je za dva dana više od tri miliona potpisa.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

17:30

Onlajn peticija protiv Bregzita dobila tri miliona potpisa
Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Peticija se nalazi na sajtu britanskog parlamenta, a za kratko vreme je prešla prag od 100.000 potpisa neophodnih za pokretanje rasprave u parlamentu, saopšteno je u Londonu.

Međutim, rasprava u parlamentu ne bi mogla direktno da utiče na organizovanje glasanja i ispunjenje zahteva peticije.

Stručnjak za javno mnjenje Sara Hobolt izjavila je Frans presu da takva vrsta peticije omogućava Britancima da iskažu zabrinost o nekoj tekućoj političkoj temi ali ne može da utiče na odluke vlasti o organizovanju nekog glasanja.

Tekst su, između ostalih, potpisali glumac Hju Grant (Hugh) i pevačica Eni Lenoks (Annie Lennox).

Peticiju je pokrenula Margaret En Džordžijadu (Margaret Anne Georgiadou) koja je novinarima rekla da su posle referenduma u junu 2016. godine, na kojem se već građana opredelila za Bregzit, oni koji su protiv istupanja iz članstva u EU "ignorisani ili ućutkani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: