Brnabić: Bombardovanje greška drugih, a ne građana VIDEO

Srbija 1999. godine nije bombardovana zbog situacije na Kosovu - jedinstveno je mišljenje govornika na međunarodnoj konferenciji održanoj u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

23:35

Brnabić: Bombardovanje greška drugih, a ne građana VIDEO
Screenshot/TV Prva

Na konferenciji održanoj povodom dvadesete godišnjice od početka NATO bombardovanja moglo se čuti da jedna strana i danas jednoglasno poručuje, da su projektili bacani na Srbiju sprečili humanitarnu katastrofu i stradanje albanskih civila na Kosovu.

Premijerka Ana Brnabić naglasila je, ovom prilikom, da bombardovanje SRJ ne može nikako da bude greška nedužnih građana.

"Svesni smo i da smo grešili i da danas nismo bezgrešni. Ali bombardovanje Srbije 1999 godine je greška drugih, a ne građana koji su usred Evrope na kraju 20. veka bili žrtve bombardovanja od strane onih sa kojima smo se uvek kroz istoriju borili za iste vrednosti i za zajedničku budućnost. Bilo bi dobro da i svi oni budu toga svesni, da je greška sa te strane. Da budu svesni greške, da budu svesni agresije nad nedužnim stanovništvom 1999. godine", poručila je predsednica vlade Ana Brnabić.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: