Dačić: Mozambik može uvek da računa na našu pomoć

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić preneo je izraze solidarnosti šefu diplomatije Mozambika zbog nepogoda koje su zadesile tu zemlju i ponudio pomoć Srbije.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.03.2019.

17:10

Dačić: Mozambik može uvek da računa na našu pomoć
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Dačić se sastao sa ministrom inostranih poslova i saradnje Mozambika Hoze Kondugua Pačekom na marginama Konferencije Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug koja se održava u Buenos Ajresu.

Dačić je obavestio svog kolegu da je Vlada Srbije donela odluku o pružanju materijalne pomoći Mozambiku u skladu sa mogućnostima.

Ministar Pačeko zahvalio je na ovom gestu i detaljno opisao tragične posledice poplava i drugih elementarnih nepogoda u kojima je stradalo više od 1000 ljudi, a drugi po veličini grad je nestao jer je uništeno 90 odsto kuća.

Dačić je poručio da Mozambik, kao država sa kojom Srbija ima dugu istoriju izvanrednih odnosa, uvek može da računa na pomoć, i pozvao ministra Pačeka da dođe u uzvratnu posetu Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: