Etiopija: Počela analiza crne kutije sa leta 302

Stručnjaci iz Etiopije počeli su da uz pomoć međunarodnih istražitelja analiziraju "crnu kutiju" "Etiopijan erlajnza" sa leta 302.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2019.

23:07

Etiopija: Počela analiza crne kutije sa leta 302
EPA-EFA/STR

Ministarstvo saobraćaja Etiopije saopštilo je da se analiziraju glasovi i komunikacija pilota iz pilotske kabine aviona.

Međunarodne istražitelje predvodi američki tim iz Nacionalnog komiteta za bezbednost saobraćaja (NTSB), a u ovom poslu učestvuje i francuska Agencija za istraživanje nesreća (BEA) i Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA), prenosi Rojters.

Avion Boing 737 Max 8 na letu 302 "Etiopijan erlajnza" srušio se ubrzo nakon poletanja iz Addis Abebe 10. marta, i tom prilikom je nastradalo svih 157 putnika i članova posade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: