Dečak heroj spasao vršnjake

Jedan od dečaka zarobljenih u školskom autobusu u blizini Milana, 13-godišnji Remi Šehata, uspeo je da sakrije svoj mobilni telefon i pozove policiju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2019.

17:14

Dečak heroj spasao vršnjake
Foto: Tanjug/AP/Daniele Bennati

On je tako spasao 51 vršnjaka, koje je navodno oteo vozač autobusa.

Italijanska agencija ANSA je javila da je Remi telefonom pozvao oca dok se pretvarao da se moli na arapskom.

Remijev otac je ispričao da je njihova porodica došla iz Egipta i da je dečak rođen 2005. godine u Italiji.

Za vreme otmice, vozač je rekao deci da ga je na takav potez podstaklo stradanje afričkih migranata tokom prelaska mora.

Prema rečima šefa protivterorističke grupe tužilaštva Alberta Nobilija otmičar za sada nije izrazio povezanost sa bilo kakvim zabranjenim pokretom ili grupom, i da je on naprotiv naglasio kako je otmica bila njegov lični izbor.

"Nisam više mogao da gledam decu iskidanu od ajkula, i mrtve trudnice", rekao je osumnjičeni. Portparol policije navodi da je otmičar tokom hapšenja uzvikivao "Zaustavimo smrt na moru, i ja ću izvršiti masakr".

Vlada Italije je zauzela čvrst stav protiv migranata iz severne Afrike i smanjila spasilačke operacije, potez za koji su humanitarne grupe rekle da ugrožava živote.

Pitanje koje se postavlja je kako je neko ko je proveo godinu dana u zatvoru za seksualni napad uopšte postao vozač školskog autobusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: