Dečak heroj spasao vršnjake

London -- Jedan od dečaka zarobljenih u školskom autobusu u blizini Milana, 13-godišnji Remi Šehata, uspeo je da sakrije svoj mobilni telefon i pozove policiju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Daniele Bennati
Foto: Tanjug/AP/Daniele Bennati

On je tako spasao 51 vršnjaka, koje je navodno oteo vozač autobusa.

Italijanska agencija ANSA je javila da je Remi telefonom pozvao oca dok se pretvarao da se moli na arapskom.

Remijev otac je ispričao da je njihova porodica došla iz Egipta i da je dečak rođen 2005. godine u Italiji.

Za vreme otmice, vozač je rekao deci da ga je na takav potez podstaklo stradanje afričkih migranata tokom prelaska mora.

Prema rečima šefa protivterorističke grupe tužilaštva Alberta Nobilija otmičar za sada nije izrazio povezanost sa bilo kakvim zabranjenim pokretom ili grupom, i da je on naprotiv naglasio kako je otmica bila njegov lični izbor.

"Nisam više mogao da gledam decu iskidanu od ajkula, i mrtve trudnice", rekao je osumnjičeni. Portparol policije navodi da je otmičar tokom hapšenja uzvikivao "Zaustavimo smrt na moru, i ja ću izvršiti masakr".

Vlada Italije je zauzela čvrst stav protiv migranata iz severne Afrike i smanjila spasilačke operacije, potez za koji su humanitarne grupe rekle da ugrožava živote.

Pitanje koje se postavlja je kako je neko ko je proveo godinu dana u zatvoru za seksualni napad uopšte postao vozač školskog autobusa.

strana 1 od 376 idi na stranu