"Tenzije zbog bombardera SAD nad vodama Baltika"

Kremlj je saopštio da preleti američkih strateških bombardera B-52 nad neutralnim vodama Baltičkog mora u blizini granica Rusije stvaraju tenzije u regionu.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

13:27

Foto: GettyImages

Navodi se da je rusko Ministarstvo odbrane ranije objavilo da je podiglo borbene avione kojima je dat zadatak da presretnu američki strateški bombarder B-52 nakon što je krenuo da leti ka granici Rusije.

"Ograničio bih se samo na to da kažem da naravno da ovakve akcije SAD ne vode jačanju atmosfere bezbednosti i stabilnosti u regionu koji se direktno naslanja na granice Rusije. Upravo suprotno, one stvaraju dodatne tenzije", poručio je u konferencijskom pozivu sa novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rojters podseća da se ruska evropska eksklava (teritorija koja je okružena drugim državama) Kalinjingrad nalazi na obali Baltičkog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: