Potpisan memorandum o kontroli naoružanja između CG i PR

Predstavnici Ministarstva ekonomije Crne Gore i kosovskog Ministarstva trgovine potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti strateške kontrole robe

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2019.

18:39

Potpisan memorandum o kontroli naoružanja između CG i PR

Cilj memoranduma je jačanje saradnje u oblasti kontrole naoružanja i vojne opreme, konvencionalnog oružja, oružja za masovno uništenje, kao i izvoz robe dvostruke namene.

Memorandum je potpisan na nivou sekretara, sa naglaskom na potrebu napretka u razmeni informacija i iskustava o pitanjima medjunarodnog transfera kontrole strateških roba.

Kosovski ministar Endrit Šalja je rekao da je naglasio je da je ovaj memorandum korak napred u, kako je naveo, produbljivanju saradnje izmedju Kosova i Crne Gore, te najavio da će takvi memorandumi donositi sa drugim susednim zemljama, prenela je prištinska Koha.

Sekretar tog ministarstva, Burim Reci, naglasio spremnost za saradnju u oblasti strateških dobara.

Reci je rekao da je jačanje kontrole granica interes države Kosovo da je takav sporazum potpisan i sa Albanijom.

"Potpisali smo ovaj sporazum sa Albanijom, uskoro ćemo ga potpisati s Hrvatskom i Makedonijom", rekao je Reci.

Državni sekretar Ministarstva ekonomije Crne Gore Milan Srzentić naglasio da je ovaj memorandum od posebnog značaja za dve države, za intenziviranje saradnje i granične kontrole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: