"Francusko-nemačka inicijativa posvećena ukidanju taksi"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da "nije na vidiku" ukidanje taksi na srpske proizvode koje je Priština uvela.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.03.2019.

23:24

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Ona je rekla i da je francusko-nemačka incijativa posvećena njihovom ukidanju.

"Ta inicijativa svakako ide ka ukidanju taksi, zato što smo mi rekli da se dijalog neće nastavljati dok se one ne povuku", rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije upitana da li je francusko-nemačka inicijativa posvećena nastavku dijaloga, ili ukidanju taksi.

Brnabić nije iznela više detalja o toj inicijativi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za agenciju Rojtes izrazio je uverenje da će uskoro uslediti neka od nemačko-francuskih inicijativa i poručio da Srbija ima mnogobrojne crvene linije, ali da ne želi da ih pominje, kako ne bi uništavao šansu za razgovore.

Brnabić je kazala da je dobro što su se za ukidanje taksi založili Vašington, Berlin, London i Brisel, ali i navela da je "tužno videti" što EU nije više uradila.

"Meni se ne čini da je na vidiku ukidanje taksi, ne vidim da Priština u bilo kom trenutku razmišlja o tome da postupa konstruktivno, mislim da pokušava samo da dalje zaoštrava situaciju i da pokušava da se što više okrene od dijaloga", ocenila je Brnabić.

"Treba sačekati sa reagovanjem na presudu"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da treba sačekati s reagovanjem na presudu bivšem predsedniku Republike Srpske u Hagu Radovanu Karadžiću.

"Zanimljivo je kako su svi iz regiona požurili da daju neverovatne izjave. Treba da pustimo da vidimo šta će da kažu svi ostali, a mi ćemo naravno dati svoj stav", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da su svi u regionu "požurili da kažu šta misle", bez razmišljanja o tome kako se to odražava na njihove odnose sa Srbijom.

Radovan Karadžić juče je u Hagu pravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora po više tačaka, uključujući genocid, zločine protiv čovečnosti i uzimanje talaca tokom rata u Bosni i Hercegovini 1992-95.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: