SNS: Čankova rezolucija "pokvareno" degradira srpski narod

Poslanici vladajuće koalicije ocenili su da Predlog rezolucije o Vojvodini koje je podneo LSV narušava i degradira srpski narod, Nenad Čanak odbacuje te navode.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

15:26

SNS: Čankova rezolucija

Poslanici vladajuće koalicije ocenili su danas da je Predlog rezolucije o Vojvodini koje je podneo LSV suprotan Ustavu i nedorečen,

Poslanik SNS Marko Atlagić je najpre rekao da mu je žao što u sali nisu prisutni poslanici Saveza za Srbiju da sučele stavove o rezoluciji.

"Oni vrše ovih dana protivpravne upade u institucije zemlje. Njihov vođa Boško Obradović izvršio je upad u RIK, opštinu Pećinci, napao je Alekasndra Martinovića, tražio hapšenje predsednika Republike, tražio vojsku da izvrši državni udar, upao na RTS…", nabrojao je Atlagić.

Kako je rekao, građani Srbije od "malog fašiste ne mogu ništa dobro očekivati".

Kao njegovog "sledbenika" pomenuo je profesora Jovu Bakića koji je, tvrdi, za master diplomski rad student dao temu "Uloga Pinka i Hepija" u stvaranju i reprodukovanju kulta vođe i analiza sadržaja gostovanja Aleksandra Vučića u emisijama "Teška reč" i "Ćirilica".

"To je isto kao da sam ja dao temu - Uloga Filozofskog fakulteta u Beogradu u stvaranju i reprodukovanju kulta neznanja, intelektualnog prostakluka i dilatentizma - slučaj Jovo Bakić", rekao je Atlagić.

On je poručio da neće glasati za Čankovu rezoluciju, jer "narušava i degradira srpski narod na pokvaren način".

"Rezolucija svodi srpski narod u APV na nivo nacionalne zajednice ili nacionalne manjine, nije ni čudo ako se tako čini znajući stavove autora rezulocije", napomenuo je Atlagić i u vezi sa tim podsetio na izjavu Nenada Čanka kao predsedničkog kandidata da bi on priznao Kosovo.

Takođe, rekao je da su "Tadićeve, Jeremićeve, đilasove demokrate i Čankovi ligaši izbacili iz upotrebe grb Vojvodine koji je za glavni heraldički simbol imao nacionalno obeležje Srba", kritikovao je Atlagić.

Poslanik SPS Žarko Obradović smatra da je tekst Predloga rezolucije o Vojvodini površan, jednostran u mnogim elementima protivurečan, suprotan Ustavu, čak i faktičkom stanju u zemlji, ali i nedorečen.

On je ocenio da Čanak evidentno želi autonomiju kojom će, kako kaže, Vojvodinu pretvoriti "u državu u državi".

Obradović smatra da Čanak tvrdnjama u rezoluciji dovodi u pitanje i spoljnu politiku Srbije jer naglašava da je Srbija deo evropske porodice sa miroljubivom spoljnom politikom i upitao da li Srbija sada vodi agresivnu politiku.

U raspravu se uključio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je istakao da je "najveći genocid" nad privredom Vojvodine, koju je dominantno nosila prehrambena industrija, izvrsen DOS-ovskom liberalizacijom trzista i privatizacijom poljoprivrednih kombinata".

"Potpuno urušavanje poljoprivrede zacementirano je divljom liberalizacijom koju je sproveo Miroljub Labus i time unakazio prehrambenu industriju koja je ključ ekonomskog razvoja svakog agrara i glavna karika u poljoprivrednom lancu", rekao je Nedimović u parlamentu.

Odgovarajući na zamerke, Čanak je naveo da nije rekao da Srbija ne vodi miroljubivu politiku već se, kaže, naglašava miroljubivost politike i ocenjuje da je samo došlo do nesporazuma.

“Što se tiče uništavanja ekonomije posle 5. oktobra čiji je sinonim Miroljub Labus i jedna potpuno nekontrolisana liberalizacija tu se sa vama više nego slažem. To je nedopustiv potez na koji nažalost, ni LSV nije mogla da utiče, ali je dizala glas", rekao je Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: