Aja Jung: Prošla sam kroz pakao

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung izjavila je da je kamenovanje kojem je bila izložena u BG na nivou talibanskog obračuna nad ženama u Avganistanu.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

14:09

Aja Jung: Prošla sam kroz pakao
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ona je dodala da ne isključuje mogućnost da jednog dana preuzme neku funkciju.

"Moja porodica i ja smo prošli kroz pakao. Ni Festival nije pošteđen. Nažalost, to je mentalitet jednog naroda i jednog vremena koje predugo traje. Od 1946, kada su 'oslobodioci' mom pradedi oduzeli svu imovinu pa naovamo", rekla je Jung za nedeljnik NIN.

Jungova, koja je bila na listi Srpske napredne stranke za beogradske izbore, rekla je da je u Festival igre uložila svu svoju energiju i ljubav i da se to vidi, jer je to postao najbolji projekat u oblasti umetničke igre u regionu.

Međutim, kako je naglasila, festival joj nije ostavio mnogo prostora za porodicu, prijatelje, ni za politiku.

"Svesna sam da bih neke stvari umela da radim fantastično. Uostalom, ne postoji škola za producente koja će vam pokloniti talenat, intuiciju i energiju, kao što ne postoji ni škola koja će od nesposobnih i lenjih napraviti dobre igrace, pismene novinare ili vešte politicare", rekla je Aja Jung.

Kako je navela, "Ako nema strasti i inteligencije, sve je uzalud".

"Ne odbacujem mogućnost da jednog dana preuzmem neku funkciju, i to uopšte ne mora da se dogodi u Srbiji", rekla je Aja Jung.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: