Vozač oteo autobus sa đacima u Italiji i zapalio ga

Milano -- Vozač školskog autobusa u Italiji oteo je 51 učenika i njihove pratioce, vozio ih sat vremena, a pošto je naišao na policijsku blokadu zapalio je autobus.

Izvor: Beta/AP
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Daniele Bennati
Foto: Tanjug/AP/Daniele Bennati

Policajci su polomili staklo na zadnjim vratima autobusa i izveli sve putnike bez ozbiljnih povreda pre nego što je vozilo uništeno u plamenu.

Pošto je priveden, vozač je izjavio da je to učinio u znak protesta zbog smrti migranata na Sredozemnom moru, izjavio je policijski zvaničnik Luka de Markis.

De Markis je za televiziju Skaj 24 rekao da je vozač, italijanski državljanin senegalskog porekla, pretio putnicima da "niko neće preživeti" dok je vozio autobus sa učenicima dva odeljenja u provinciji Kremona, oko 40 kilometara od Milana.

Policija je postavila blokadu puta u blizini Milana, a dok su dva policajca zagovarala vozača, koji je pretio da će zapaliti autobus, drugi su polomili staklo na zadnjim vratima, naveo je De Markis.

On je dodao de je vozač zapalio autobus dok je evakuacija putnika bila u toku. Neki putnici su odvedeni u bolnicu, uglavnom zbog posekotina i ogrebotina, nastalih tokom izlaska iz autobusa.

Vozač je zadobio opekotine i ukazana mu je pomoć.

On je oženjen i ima dvoje dece.

strana 1 od 376 idi na stranu