Junker ne očekuje odluku o Bregzitu ove nedelje

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da odluka o odlaganju Bregzita najverovatnije neće biti doneta ove nedelje na samitu EU.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.03.2019.

10:25

Junker ne očekuje odluku o Bregzitu ove nedelje
Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

Junker je rekao i da bi lideri bloka mogli sledeće nedelje ponovo da se sastanu.

Očekuje se da će britanska premijerka Tereza Mej danas zatražiti od EU odlaganje Bregzita, a Junker kaže da do sada nije dobio pismo britanske premijerke.

"Moj je utisak da ove nedelje na Evropskom savetu (u četvrtak) neće biti doneta odluka, ali da ćemo verovatno morati ponovo da se sastanemo sledeće nedelje", rekao je Junker za nemački radio Dojčlandfunk, prenosi AP.

Junker je, takođe, poručio da neće biti novih pregovora ili dodatnih garancija, navodi Rojters.

TV Skaj je, pozivajući se na neimenovani izvor britanske vlade, javio da će Mejova danas od Evropske unije zatražiti kratko odlaganje Bregzita.

Tim ministara Tereze Mej razgovarao je u utorak o Bregzitu 90 minuta, između ostalog i o implikacijama izjave predsednika parlamenta u ponedeljak da premijerka ne može da stavi na glasanje svoj sporazum o Bregzitu na treće glasanje ako ne bude fundamentalno izmenjen, rekao je portparol, a preneo Rojters.

Mejova se nada da će dobiti odobrenje u poslednjem trenutku za svoj sporazum pred održavanje samita EU u četvrtak, na kome se očekuje da će lideri EU razgovarati o odlaganju Bregzita. Britanije bi iz EU zvanično trebala da izađe 29. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: