Tramp: Sve opcije na stolu za Venecuelu

Predsednik SAD Donald Tramp je ponovio da su "sve opcije na stolu" kako bi se venecuelanski predsednik Nikolas Maduro oborio s vlasti.

Izvor: Beta

Sreda, 20.03.2019.

08:20

Tramp: Sve opcije na stolu za Venecuelu
Foto: GettyImages

"Sve opcije su na stolu. Sramno je šta se događa u Venecueli - dug, uništenje i glad", rekao je juče Tramp novinarima u Beloj kući.

Tramp je to izjavio u prisustvu brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koji podržava američku kampanju pritiska na Madurovu vladu.

SAD i više od 50 drugih zemalja, među kojima i Brazil, priznali su opozicionog lidera Huana Gvaida kao predsednika Venecuele, nakon što se on u januaru na mitingu proglasio predsednikom.

Da bi pojačao pritisak, Vašington je uveo Venecueli ekonomske sankcije i odobren je embargo na naftu, ključni venecuelanski izvozni proizvod, koji će stupiti na snagu 28. aprila.

Takođe, na meti sankcija se našla i venecuelanska državna rudarska kompanija i njen predsednik.

Tramp je najavio i da će u petak o Venecueli razgovarati s liderima Bahama, Svete Lucije, Jamajke, Haitija i Dominikanske Republike.

Karipske države duži niz godina imaju koristi od programa koje je započeo pokojni venecuelanski lider Ugo Čaves, jer dobijaju naftu po povlašćenim cenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: