RSF o upadu u RTS i izveštavanju javnog servisa

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) osudila je danas nasilni ulazak demonstranata u zgradu Radio-televiziju Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

RSF je istovremeno pozvala javni servis da profesionalno izveštava o protestima.

"RSF osuđuje metode demonstranata koji su nasilno ušli u sedište RTS proteklog vikenda protestujući protiv njenog pristrasnog izveštavanja i u pokušaju da učine da se njihov glas čuje", navedeno je u saopštenju ove organizacije.

"Neprihvatljivo je da demonstranti treba da preuzmu kontrolu nad nekim medijem kako bi izrazili svoje neslaganje sa njegovom uređivačkom politikom i učinili da se čuje njihov glas. Takve metode krše osnovne principe zdrave demokratije", zaključila je ona.

U isto vreme RSF poziva RTS da, kako se navodi, počne da izveštava o tromesečnom talasu antivladinih protesta u skladu sa profesionalnim standardima.

"Pozivamo RTS da ispuni svoju ulogu javnog servisa, što će reći da bude pouzdan izvor nezavisnog novinskog izveštavanja", rekla je Paulin Ades-Mevel, šef deska RSF za EU i Balkan.

To, kako je objasnila, znači da RTS mora da pokriva talas protesta koji rastu prethodna tri meseca u Srbiji.

Društvo

Mirna noć u Beogradu

Noć u Beogradu protekla je bez većih incidenata, a ekipe Hitne pomoći obavile su 104 intervencije, od kojih 21 na javnim mestima, rečeno je Beti u toj službi.

Društvo nedelja 31.03. 08:18 Komentara: 0
strana 1 od 143 idi na stranu