Italija će ratifikovati pridruživanje S. Makedonije NATO-u

Gornji i Donji dom italijanskog parlamenta trebalo bi da do kraja marta ili početkom aprila ratifikuju Protokol o pridruživanju Severne Makedonije NATO-u.

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2019.

22:10

Italija će ratifikovati pridruživanje S. Makedonije NATO-u
EPA-EFE/TOMS KALNINS

To su danas najavili Paola Taverna, potpredsednica italijanskog Senata, i Etore Rosato, potpredsednik Doma poslanika na sastanku sa predsednikom severnomakedonskog parlamenta Talatom Džaferijem, koji učestvuje na 16. konferenciji predsednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative (AII) u Budvi.

Italija će nastaviti da podržava zemlje Zapadnog Balkana u njihovim naporima da postanu punopravne članice EU, rekla je Taverna na tom skupu.

Jadransko-jonsku inicijativu osnovanu je 2000. godine, a čine je Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Slovenija.

Severna Makedonija se pridružila inicijativi u maju 2018. godine.

Konferencijom u Budvi predsedavao je predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u svojstvu domaćina inicijative.

Učesnici konferencije raspravljali su o turizmu i kulturi, kao zajedničkoj prednosti i strateškom cilju zemalja JJI, kao i parlamentarnih tela, koji se smatraju značajnim resursom za jačanje saradnje u oblastima koje se smatraju ključnim za zemlje JJI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: