Papa neće ostavku Barbarena; Kardinal ćutao o predatoru

Papa Franja je odbio ostavku francuskog kardinala Filipa Barbarena, osuđenog za neprijavljivanje policiji sveštenika za koga se znalo da je seksualni predator.

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2019.

16:52

Papa neće ostavku Barbarena; Kardinal ćutao o predatoru
Foto: EPA-EFE/VATICAN MEDIA HANDOUT

Portparol Vatikana Alesandro Đisoti rekao je danas da je papa na jučerašnjem sastanku rekao Barbarenu da učini ono što smatra najboljim za lionsku nadbiskupiju.

Kardinal je odlučio da uzme odsustvo i zatražio od svog zamenika da preuzme vođenje nadbiskupije.

Barbaren je ranije ovog meseca osuđen na šest meseci zatvora uslovno jer nije prijavio predatora. Najavio je žalbu na presudu, ali je juče došao u Vatikan da bi ponudio ostavku.

Đisoti je rekao da Vatikan ostaje blizak žrtvama seksualnog zlostavljanja i francuskim vernicima koji "žive u posebno bolnom vremenu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: