Uhapšen lider jedne od opozicionih stranaka u Makedoniji

Lider opozicione stranke "Građanska opcija za Makedoniju", Stevčo Jakimovski, uhapšen je pod optužbom da je zloupotrebio položaj dok je bio gradonačelnik.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.03.2019.

15:23

Uhapšen lider jedne od opozicionih stranaka u Makedoniji

Bivši gradonačelnik skopske opštine Karpoš tereti se da je namestio tri tendera.

Tim povodom, lider najveće opozicione partije u Severnoj Makedoniji VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, poručio je vlastima da ne mogu toliko njih da uhapse, koliko oni mogu da ih pobede na predstojećim predsedničkim izborima, prenosi Plusinfo.mk.

"Hapšenje lidera jedne opozicione stranke mesec dana pre predsedničkih izbora nije ništa drugo osim brutalan politički pritisak i izražavanje velikog straha i panike u okvirima sistema 'zaevizma' koji gubi", rekao je Mickoski.

On je kazao da do sada aktuelna vlast nije pokrenula ni jednu akciju protiv bilo kog predstavnika vlasti, te da država ostaje zarobljena u korupciji, na samom dnu Evrope.

"Ova kriminalna i varvarska vlast vodi kampanju hapšenja, ali u isto vreme pokazuje da Zaev dramatično gubi kod građana. Nema više straha, ne možete vi toliko da nas da uhapsite, koliko mi možemo da vas pobedimo. Dolazi pravda za sve", zaključio je Mickoski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: