Ministarstvo ispituje navode o vršnjačkom nasilju u školi

Ispituje se da li se desilo vršnjačko nasilje u OŠ "Karađorđe" na Autokomandi. Ministarstvo prosvete traži tačan izveštaj o navodima, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 19.03.2019.

13:54

Ministarstvo ispituje navode o vršnjačkom nasilju u školi
Ilustracija: Thinkstock

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od direktora OŠ "Karađorđe" Milana Žegarca da im dostavi izveštaj o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta.

Pojedini mediji su objavili da su dvojica vršnjaka iz odeljenja prvo vređala, a potom silovala motkom desetogodišnjeg učenika P. M. u dvorištu škole. Oni su te stravične scene, navodno, snimali telefonom.

Kako je ispričao otac dečaka, direktor škole mu je rekao da ne prijavljuje slučaj policiji, već će on obavestiti roditelje i preduzeti odgovarajuće mere.

Nadležni su za ovaj slučaj saznali iz medija i, kako je "Novostima" rečeno u Ministarstvu prosvete, odmah je obavešten Tim za prevenciju nasilja.

"Direktor škole nas nije obavestio da se bilo šta dogodilo. Naloženo mu je da nam dostavi izveštaj o tome da li se nešto dogodilo i šta, sa izjavama svih učenika koji su učestvovali, kao i njihovih roditelja. Pošto je reč o vrlo osetljivoj stvari i maloletnicima, u javnost nećemo izlaziti ni sa kakvim detaljima", kažu u Ministarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: