Nema novog glasanja o istom sporazumu o Bregzitu

Predsedavajući britanskog parlamenta Džon Berkau rekao je da Vlada ne može da traži od poslanika da ponovo glasaju o već dva puta odbijenom sporazumu o Bregzitu

Izvor: Beta/AP

Ponedeljak, 18.03.2019.

17:40

Nema novog glasanja o istom sporazumu o Bregzitu
EPA-EFE/ANDY RAIN

Kako je rekao, Vlada ne može ponovo da glasa ako sporazum ne bude suštinski izmenjen.

Berkau je naveo da parlamentarna pravila ne dozvoljavaju da se isti predlog više puta iznosi na glasanje u istom zasedanju parlamenta.

Kako je rekao, Vlada ne može "ponovo da podnese Donjem domu isti predlog ili suštinski isti predlog" koji je već jednom odbijen.

Ta izjava predsedavajućeg komplikuje pokušaje premijerke Tereze Mej da progura sporazum koji je postigla s EU. Poslanici su sporazum odbili najpre u januaru a onda i prošle nedelje.

Mej je razgovarala s protivnicima ne bi li ih ubedila da podrže sporazum u trećem pokušaju, ove nedelje. U nemogućnosti da nađu zajednički tav, poslanici su prošle nedelje glasali da se Bregzit odloži na najmanje tri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: