Haradinaj: Albanci nemaju zemlju za davanje

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj nastavlja da se suprotstavlja svakom sporazumu koji bi uticao na menjanje granica takozvanog Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

10:26

Haradinaj: Albanci nemaju zemlju za davanje
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

On je naglasio da bi trebalo zaštititi sadašnju teritorijalnu celovitost, preneli su prištinski mediji.

On je to rekao u nedelju, na obeležavanju godišnjice stradanja pripadnika bivše OVK u selu Koriša nedaleko od Prizrena.

"Mi na Kosovu smo na pravoj strani, ali smo u trenutku kada treba da vodimo računa o našoj zemlji. Poznato je da su Albanci tokom vekova davali zemlju koju im je Bog dao. Kada kažem zemlja Albanaca, mislim na sve etničke zajednice koje žive u svojim domovima. Ipak nema povratka i praksa oduzimanja od Albanaca više ne postoji", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, "generacija OVK" je sve to promenila, a kako kaže, promenio se i tok istorije.

Haradinaj je dodao da je Kosovo od 17. februara 2008. godine produkt kompromisa i ko god pokuša da to promeni pokrenuće prava Albanaca na Balkanu.

"Složili smo se da ispunimo svoje pravo, Kosovo od 17. februara, ubeđeni da još jednom dokazujemo da želimo mir i stabilnost na Balkanu", rekao je Haradinaj, navodi se u pregledu štampe Unmika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: