Policija uhapsila 102 osobe koje su nezakonito ušle u SLO

Slovenačka policija je uhapsila 102 stranca koji su nezakonito ušli u Sloveniju iz Hrvatske tokom vikenda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

23:15

Policija uhapsila 102 osobe koje su nezakonito ušle u SLO
Foto: stevanovicigor/depositphotos.com

Petoro od njih već je zatražilo međunarodnu zaštitu, dok se ostali još obrađuju. U isto vreme, dva vozila koja su prevozila ilegalne migrante su presretnuta, preneo je STA.

Policija Metlika uhapsila je 10 avganistanskih državljana i jednog Iranca koji su nezakonito ušli u Sloveniju u subotu tokom noći na jugoistoku zemlje.

Druga grupa na jugoistoku uhapšena je kod grada Semiča u subotu ujutro kada je automobil sa italijanskim tablicama, koji su vozila dva pakistanska državljana, zaustavljen sa tri Indijanca, tri pakistanska državljana i jednim državljaninom Mjanmara.

Ukupno 57 osoba, većina iz Pakistana (27) i Irana (12), takođe, je uhapsila policija Novog Mesta od petka do ponedeljka. Policijska uprava u Ljubljani je u protekla 24 sata uhapsila 12 ilegalnih migranata.

Trojica Alžiraca i jedan Tunišanin su tražili azil, dok se ostali obrađuju.

Policijska uprava Koper, koja pokriva jugozapadnu Sloveniju, privela je 15 ilegalnih migranata od petka do poneđeljka ujutro.

Jedan avgansitanski državljanin zatražio je međunarodnu zaštitu, a ostali se obrađuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: