Zaev: Vanredni izbori ako izgubimo predsedničke

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev najavio je danas mogućnost za prevremene parlamentarne izbore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

15:13

Zaev: Vanredni izbori ako izgubimo predsedničke
Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

On je naveo da će do izbora doći samo ukoliko kandidat vladajuće kolicije izgubi predsedničke.

"Ako kandidatat SDSM i vladajuće koalicije Stevo Pendarovski izgubi na predstojećim predsedničkim izborima od kandidata VMRO DPMNE Biljane Siljanovske biće raspisani vanredni parlamentarni izbori", rekao je Zaev, a prenose lokalni mediji.

Osim kandidata vladajuće kolicije oko SDSM i DUI Pendarovskog i opozicione makedonske VMRO DPMNE Siljanovske, potreban broj potpisa za trku za mesto šefa države sakupio je i Blerim Reka, kojeg podržavaju opozicione partije Albanaca.

Ta tri kandidata još nisu podneli zvaničnu kandidatsku listu Državnoj izbornoj komisiji i to mogu da urade do 21. marta.

Izbori za predsednika Severne Makedonije biće održani 21. aprila, a ukoliko nijedan kandidat ne pobedi u prvom krugu, drugi krug šestih po redu makedonskih predsedničkih izbora biće 5. maja.

Zvanični deo kampanje za predsedničke izbore, odlukom Državne izborne komisije, počeće 1. aprila.

Drugi uzastopni mandat četvrtog makedonskog predsednika Đorđa Ivanova završava se 12. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: