Grupi "Pravda za Davida" neće biti dozvoljeno okupljanje

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da neće biti dozvoljeno okupljanje grupe "Pravda za Davida", koje je najavljeno za danas.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 18.03.2019.

13:47

Grupi
Foto: EPA-EFE/VLADIMIR STOJKOVIC

Višković je rekao da okupljanje neće biti dozvoljeno zbog zbog nereda na prošlom skupu te grupe održanom krajem prošle godine.

Grupa je najavila okupljanje na trgu Nezavisnosti danas, na godišnjicu nestanka tragično nastradalog Davida Dragičevica.

Višković je dodao da žali zbog izgubljenog života Davida Dragičevića, kao i da od nadležnog tužilaštva očekuje da reši slučaj, prenose Nezavisne.

Prema njegovim rečima, Vlada RS spremna je da pomogne tužilaštvu, ako im je potrebna pomoć da se slučaj istraži.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta prošle godine, a njegove telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt zadesna, ali je Tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Njegovi roditelji tvrde da je David otet, mučen i ubijen i da su u njegovom ubistvu učestvovali pripadnici MUP RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: