EU se oglasila o protestima u Beogradu

Portparolka EU Maja Kocijančič izjavila je da protesti u Srbiji treba da budu mirni i u okvirima zakona kao što je to, istakla je, bilo pre ovog vikenda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

11:13

EU se oglasila o protestima u Beogradu
Foto: Thinkstock

Ona je, povodom eskalacije nasilja na protestima u Srbiji, pozvala na mir i uzdržanost.

"Iako pravo građana na mirne demonstracije ostaje osnovna vrednost demokratije i mora biti poštovano, protesti bi trebalo da ostanu mirni i u okvirima zakona, kao što je to bio slučaj pre ovog vikenda”, izjavila je Kocijančičeva za Tanjug.

U svojoj prvoj izjavi povodom dešavanja na ulicama Beograda prethodnog vikenda, Kocijančičeva je na pitanje Tanjuga o blokadi javnog servisa od opozicionih lidera i grupe demonstranata, ponovila da parlament mora da bude mesto koje će obezbediti diskusije, radi pronalaženja zajedničkih rešenja i razmotriti zabrinutosti u jasnosti.

Portparolka EU je ovom prilikom naglasila važnost strukturnog dijaloga sa civilnim društvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: